Bănci și Asigurări

Mihnea Crăciun a plecat de la BERD şi a preluat conducerea Endeavor Romania, organizaţie internaţională de networking, care vrea să susţină companiile să crească la nivel global

Mihnea Crăciun a plecat de la BERD şi a preluat...

Autor: Roxana Rosu

08.02.2021, 13:42 367

Mihnea Crăciun a plecat din funcţia de director adjunct la BERD şi a preluat conducerea sucursalei din România a Endeavor, organizaţie internaţională de networking, care vrea să susţină companiile să crească la nivel global.

Organizaţia este prezentă deja pe circa 30 de pieţe şi va deschide birourl din România la finalul lunii februarie, având ca fondatori BERD, Dedeman şi GLobalworth.  Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a susţinut extinderea Endeavor în România printr-un grant de 450.000 euro de la Fondul de Cooperare BERD-Turcia.

Consiliul Director al Endeavor Romania este condus din Marius Ştefan, CEO and co-fondator Autonom Group, şi este format din: Monica Cadogan şi Călin Fusu, co-fondatori Vivre, Vargha  Moayed, Chief Strategy Officer la UiPath, Tiberiu Moisa, director general adjunct la Banca Transilvania, Voicu Oprean, CEO şi fondator Arobs, Andrei Dunca, co-fondator şi CTO la LiveRail, şi Costin Tărăcilă, Managing Partner al RTPR.

Dan Lupu, partener în cadrul Early Bird  Venture Capital, va fi Senior Adviser.

Consiliul Director este completat de reprezentanţii celor trei parteneri fondatori: Karina Pavăl de la Dedeman, Dimitris Raptis, CEO Globalworth Group şi  Mark Davis, director regional la BERD.

Mihnea Crăciun a lucrat în cadrul BERD timp de 13 ani, iar din 2015 a ocupat poziţia de director adjunct. El a anunţat mutarea la Endeavor la emisiunea ZF Live de luni.

Mihnea Crăciun şi-a început cariera cu un internship la Ziarul Financiar şi din 2001 până în 2007 a deşinut diferite funcţii în cadrul ING, inclusiv Head of Structured Finance.

Organizaţia Endeavor a fost fondată în Linda Rottenberg şi Peter Kellner în 1997 şi este prezentă în circa 30 de pieţe din America Latină, Asia, Africa şi Orientul Mijlociu, dar şi în zone din Europa şi SUA. Anul trecut, companiile membre au generat venituri de peste 20 miliarde dolari şi au creat peste 4,1 milioane de joburi

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO