Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a programat în luna iulie licitaţii pentru titluri de stat de 4,2 miliarde lei, în scădere cu 40% faţă de împrumuturile din iunie

Ministerul de Finanţe a programat în luna iulie...

Autor: Roxana Rosu

01.07.2019, 10:29 386

Ministerul de Finanţe a programat în luna iulie licitaţii pentru titluri de stat cu o valoare totală de 4,2 miliarde lei, în scădere cu 40% faţă de împrumuturile din iunie, în condiţiile în care costurile de finanţare pe termen mediu-lung sunt pe un trend ascendent.

Pentru săptămana curentă, ministerul a programat trei licitaţii, una cu certificate pe 12 luni (300 milioane lei) şi două cu titluri scadente în februarie 2029 (575 milioane lei) şi iunie 2024 (690 milioane lei).

”Ne aşteptăm la creşterea costurilor de finanţare pe termen mediu-lung în perioada următoare, pe fondul provocărilor din sfera finanţelor publice (riscul ca raportul deficit bugetar/PIB să depăşească pragul de 3% în 2019), într-un context internaţional caracterizat prin acumularea de semnale de final de ciclu economic post-criză”, este de părere Andrei Rădulescu, director Analiză Macroeconomică la Banca Transilvania.

La licitaţiile organizate săptămana trecută, curba randamentelor s-a deplasat, pe scadenţa la 10 ani urcând cu 10 puncte bază la 4,535%.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO