Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe a refuzat ofertele primite astăzi de la bănci pentru obligaţiuni de 400 mil.lei

Ministerul de Finanţe a refuzat ofertele primite astăzi...

Autor: Roxana Rosu

15.02.2018, 14:41 889

Ministerul de Finanţe a refuzat astăzi ofertele primite de la opt bănci pentru o emisiune de obligaţiuni de 400 milioane lei, considerând că preţul este neacceptabil. 

Emisiunea avea scadenţa la cinci ani şi o rată a cuponului de 4,25%.

”În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise  considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.”, se arată în comunicatul Finanţelor.

Volumul total al cererii a fost de 277 milioane lei, din care băncile au ofertat în nume propriu 275 milioane lei.

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci 100 mil. lei, printr-o emisiune de titluri de stat de tipul obligaţiuni de stat, cu scadenţa la 13 ani şi o dobândă de 4,75% pe an şi 500 mil. lei printr-o emisiune de tituri de stat de tipul certificate de trezorerie, cu scadenţa la un an şi o dobândă de 2,42% pe an.

De asemenea, miercuri, ministerul a atras 200 mil. euro de la bănci printr-o emisiune de titluri de stat de tipul obligaţiuni cu cupon, cu scadenţa la trei ani şi o dobândă de 0,22% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO