Bănci și Asigurări

Ministerul de Finanţe vrea să împrumute în ianuarie 2020 suma de 5 mld. lei prin licitaţii pe piaţa internă

Ministerul de Finanţe vrea să împrumute în ianuarie...

Autor: Cristina Bellu

06.01.2020, 00:00 53
Ministerul Finanţelor a programat pentru luna ianuarie licitaţii pe piaţa internă în volum de 4,4 mld. lei, la care se poate adăuga suma de 615 mil. lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive, sumele fiind destinate finanţării deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice. 
„Pe piaţa titlurilor de stat ratele de dobândă au scăzut pe scadenţele medii-lungi, la 10 ani, cu trei puncte bază, la 4,41%, cel mai redus nivel de la finalul lunii noiembrie“, spune Andrei Rădulescu, director analiză macroeconomică Banca Transilvania. La ultima licitaţie din 2019, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de titluri scadente în aprilie 2026 şi s-a împrumutat cu 925 mil. lei peste nivelul programat de 800 mil. lei, la un cost mediu anual de 4,10%, în creştere cu 10 puncte bază comparativ cu nivelul înregistrat la licitaţia din noiembrie.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO