Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a început săptămâna în forţă: a respins toate ofertele băncilor la licitaţia de vânzare de titluri de stat, considerând preţul neacceptabil

Ministerul Finanţelor a început săptămâna în...

Autor: Roxana Rosu

07.02.2022, 16:20 827
 

Ministerul de Finanţe a respins luni toate ofertele primite de la bănci la licitaţia de obligaţiuni, considerând nivelul preţului inaccetabil.

Emisiunea de obligaţiuni avea o valaore nominală de 400 milioane lei şi scadenţa în 2036. Rata cuponului era de 4,25%.

Valoarea totală a cererii a fost de 368,5 milioane lei, la licitaţie participând şapte dealeri primari. Din suma totală oferită, băncile au licitat în nume şi cont propriu 304,5 milioane lei şi 20 milioane lei în contul clienţilor. Ofertele necompetitive au fost de 44 milioane lei.

În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat, se arată în anunţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO