Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a lansat o platformă de management şi monitorizare a ajutoarelor de stat pentru companii

Ministerul Finanţelor a lansat o platformă de...

Autor: Cristina Bellu

14.04.2021, 10:12 201

Ministerul Finanţelor anunţă lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul căreia companiile pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat.

"Continuăm procesul de digitalizare la nivelul Ministerului de Finanţe şi punem la dispoziţia operatorilor economici un instrument on-line de depunere şi analiză a documentaţiei pentru plata ajutorului de stat", spune Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.

El menţionează că platforma va permite totodată o monitorizare eficientă, în timp real, a gradului de implementare prin prisma menţinerii locurilor de muncă create şi realizării investiţiilor asumate prin proiectele finanţate.

Platforma asigură transmiterea on-line a documentaţiilor aferente cererilor de acord pentru finanţare şi de plată a ajutorului de stat, informatizarea procesului de analiză a documentaţiei transmise, monitorizarea în timp real a gradului de implementare şi de respectare a condiţiilor de menţinere a investiţiilor şi a locurilor de muncă aferente proiectelor aprobate spre finanţare de către Ministerul Finanţelor.

Această platformă este disponibilă începând de miercuri accesând următoarele link-uri: https://mfinante.gov.ro/ro/domenii/ajutorstat sau https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare_declaratii

Accesând platforma, operatorii economici vor putea consulta şi Ghidul de utilizare depunere online a documentelor necesare obţinerii ajutorului de stat acordat în temeiul H.G. nr. 807/2014.

Prin colectarea tuturor informaţiilor referitoare la cererile de acord pentru finanţare şi de plată, depuse în baza schemei de ajutor de stat, se creează o bază de date completă a proiectelor în curs de aprobare, implementare şi monitorizare.

Platforma vine în completarea celor două instrumente prin care Ministerul Finanţelor asigură comunicarea permanentă cu mediul de afaceri, respectiv Formular asistenţă ajutor de stat şi Solicitare întâlnire tehnică, prin care operatorii economici pot solicita clarificări cu privire la prevederile legale ale actelor normative de instituire a schemelor de ajutor de stat, la mecanismul de acordare şi de plată a ajutorului de stat sau recomandări cu privire la implementarea corectă a proiectului de investiţii aprobat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO