Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a primit a treia tranşă de bani din PNRR şi ajunge la un grad de încasare de 42%

Ministerul Finanţelor a primit a treia tranşă de bani...

Autor: Dorin Oancea

11.01.2023, 13:42 154

Ministerul Finanţelor a primit miercuri a treia tranşă de bani din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ajunge astfel la un grad de încasare de 42% din totalul alocat, anunţă instituţia.

Ministerul a încasat miercuri suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investiţiile din cadrul jaloanelor PNRR.

“Este cea mai mare sumă primită până acum şi adăugând şi primele două tranşe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri). Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârşitul anului trecut la 338 mililoane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO