Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a respins luni ofertele băncilor pentru achiziţia de titluri de stat de 500 mil. lei pentru că dobânzile cerute au fost prea mari

Ministerul Finanţelor a respins luni ofertele băncilor...

Autor: Cristina Bellu

16.12.2019, 14:26 197

Ministerul Finanţelor Publice a respins luni toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat de 500 milioane lei, cu scadenţa în 2031, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Data limită de acceptare a ofertelor de cumpărare era prevăzută astăzi, 16 decembrie.

Volumul total al cererii a fost de 981 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 977 mil. lei, în timp ce ofertele necompetitive au totalizat 4,1 milioane lei.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat“, anunţă ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO