Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor face roadshow-uri în ţară pentru a vinde titluri de stat populaţiei

Ştefan Nanu

Ştefan Nanu

Autor: Roxana Pricop

05.05.2015, 00:07 907
Ministerul Finanţelor Publice alături de bancherii de la BRD, Raiffeisen şi BCR, care formează consorţiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinată popu­laţiei şi listată la bursa din Bucureşti, vor organiza întâlniri cu brokerii, potenţialii investitori şi oamenii de afaceri din ora­şele mari din ţară pentru a populariza o investiţie până acum rezervată doar bancherilor.

Trezoreria Statului se pregăteşte să vândă titluri de stat pentru populaţie după o pauză de aproape zece ani. În valoare totală de cel puţin 100 milioane de lei, bondurile vor avea o maturitate de până în trei ani, iar dobânda va fi cea din piaţă, acum de circa 2% pe an. Pentru a fi cât mai accesibile persoanelor de rând, un titlu de stat va costa 1.000 de lei, spre deosebire de cele pe care Trezoreria le vinde acum pe piaţa interbancară, cu o valoare nominală de 5.000 de lei.

„Vrem să organizăm roadshow-uri în oraşele mari din ţară prin care să ne întâlnim cu bancherii, bro­kerii, oamenii de afaceri şi asociaţiile locale, într-un demers de a creşte vizibilitatea acestei oferte“, a spus Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO