Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor lanseazã trei noi emisiuni de titluri de stat: Când se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR la cele mai mari dobânzi din anul 2021

Ministerul Finanţelor lanseazã trei noi emisiuni de titluri de stat: Când se pot cumpăra titluri de stat TEZAUR la cele mai mari dobânzi din anul 2021

Autor: Dorin Oancea

03.12.2021, 21:05 3229

Ministerul Finanţelor lanseazã începând de luni, 6 decembrie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 4,25%, 4,75%, 5,10 %. 

Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu şi sunt în forma dematerializatã.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate între 06 – 20 decembrie 2021 de la unitãţile Trezoreriei Statului şi ntre 06 – 17 decembrie 2021 pentru mediul urban şi 06 - 16 decembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţionalã Poşta Românã.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

 
AFACERI DE LA ZERO