Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor lansează a doua emisiune din Programul Tezaur: populaţia poate cumpăra titluri de stat de 1 leu, cu dobânda de 4,5% pe an

Ministerul Finanţelor lansează a doua emisiune din...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2018, 14:32 1264

Ministerul Finanţelor Publice lansează a doua emisiune de titluri de stat în Programul Tezaur - ediţia Centenar, destinată exclusiv populaţiei, cu o valoare nominală de 1 leu,  scadenţa la 3 ani şi o dobândă de 4,5%.

Veniturile aferente acestor investiţii sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cele care au participat şi la emisiunea anterioară, din luna iulie.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 1 – 24 august  de la unităţile Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal, şi în perioada 1 – 23 august prin reţeaua de oficii poştale din mediul urban, respectiv 1 – 22 august în mediul rural.

Achiziţia se poate realiza prin numerar sau prin virament bancar.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin Poşta Română.

În perioada de subscriere investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor.

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturităţi care urmează a fi stabilite după evaluarea interesului manifestat de investitori, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO