Ministerul Finanţelor respinge ofertele băncilor pentru achiziţia de titluri de stat. “Nivelul preţului ofertat este neacceptabil”

13 nov 2017 Autor: Cristina Bellu

Ministerul Finanţelor Publice a respins astăzi toate ofertele de cumpărare primite pentru o emisiune de obligaţiuni de 500 milioane lei, cu scadenţa în 2022, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Emisiunea a fost deschisă iniţial pe 8 martie 2017  şi programată a fi redeschisă pe 15 noiembrie. Data limită de acceptare a ofertelor de cumpărare fiind prevăzută astăzi, 13 noiembrie.

Volumul total al cererii a fost de 210,1 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 210 mil. lei, iar ofertele necompetitive au fost de 195.000 lei

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat“, anunţă ministerul.

Pe ansamblul anului 2017, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 48-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt. Iar de pe piaţa externă vrea să împrumute 2,5-3 mld. euro prin lansarea de euroobligaţiuni, potrivit programului indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2017 anunţat de Ministerul Finanţelor.

 
Cuvinte cheie:
minister
, finante
, oferte
, pret
, respingere
, titluri de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide