Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor vrea ca doar 30% din împrumuturile luate în 2017, estimate la 50 mld. lei, să fie pe termen scurt

Ministerul Finanţelor vrea ca doar 30% din...

Autor: Claudia Medrega

14.03.2017, 00:05 242
Ministerul Finanţelor intenţio­nează să emită în acest an titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 48-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt. Iar de pe piaţa externă vrea să împrumute 2,5-3 mld. euro prin lansarea de euro­obligaţiuni, potrivit programului indicativ de emisiuni de titluri de stat aferent anului 2017 anunţat de Ministerul Finanţelor.
 
Pe piaţa internă, Trezoreria a pro­gramat să emită certificate de tre­zo­rerie într-un volum de circa 14-15 mld. lei şi obligaţiuni pe termen mediu şi lung de aproximativ 34-35 mld. lei, pentru realizarea obiectivului de reducere a riscului de refinanţare şi de extindere a duratei medii rămase a titlurilor de stat.
 
Volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi atrase de Ministerul Finanţelor în anul 2017 de pe piaţa internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de -2,96% din PIB (aproximativ 24 mld. lei), care urmează să fie finanţat în proporţie de circa 65% de pe piaţa internă şi 35% de pe piaţa externă, precum şi de nivelul refinanţărilor de titluri de stat denominate în lei scadente în 2017, conform informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO