Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute de la bănci 4 mld. lei în aprilie, prin licitaţii de titluri de stat. În martie a împrumutat aproape 5 mld. lei

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute de la bănci 4...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2020, 00:00 140

Ministerul Finanţelor vrea să atragă de pe piaţa internă 4 mld. lei în luna aprilie, prin licitaţii de titluri de stat, după ce a împrumutat aproape 5 mld. lei în cursul lunii martie, cu toate că au existat 4 licitaţii eşuate. 

Pentru luna martie,Trezoreria Statului programase împrumuturi prin titluri de stat de 5 mld. lei şi 150 mil. euro. Din suma programată pentru aprilie, 500 mil. lei reprezintă certificate de trezorerie scadente la 12 luni. 

Ratele de dobândă au avut un trend ascendent în ultima perioadă, ajungând săptămâna trecută la 5,29% la titlurile scadente la 10 ani. La licitaţiile organizate de minister participă de obicei şapte dealeri primari, dar în martie au fost şedinţe în care au fost prezenţi doar 2-3 dintre aceştia. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO