Bănci și Asigurări

Ministrul de Finanţe avertizează: Amânarea rectificării bugetare are efecte negative pe salarii şi investiţii

Ministrul de Finanţe avertizează: Amânarea...

Autor: Ema Stoica

08.09.2018, 17:54 1286

Ministrul Finanţelor Publice a declarat marţi că întârzierea rectificării bugetare, anunţată de preşedintele Klaus Iohannis, după suspendarea şedinţei CSAT, va avea efecte negative asupra asigurării salariilor, a investiţiilor şi compensaţiile asigurate pentru fermierii afectaţi de pesta porcină.

"Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, în septembrie, rămâne neacoperită pentru entităţi la nivel public. Dacă se mentine blocajul, parte de investiţii poate să aibă de suferit şi cu blocaje în derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte în curs de derulare care pot întâmpina dificultăţi. Efectul neplăcut al pestei porcine, sunt prevăzute în rectificarea bugetului pentru compensaţii în cazul animale sacrificate", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată şi aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

"Nu s-a putut obţine consens, unanimitate şi nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Aşadar am suspendat şedinţa CSAT", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a cerut Executivului să vină cu un proiect care să elimine tăierile "inexplicabile" ale bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale.

"Dacă dorim să insistăm pe şicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta puţin mai greu (...) România este o ţară sigură, românii sunt bine apăraţi, dar aceste lucruri nu vin de la sine", a spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO