Bănci și Asigurări

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici îşi îndreaptă din nou atenţia spre ANAF: Nu pot să mă declar mulţumit

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici îşi îndreaptă...

Autor: Dorin Oancea

03.05.2019, 13:58 759

Activitatea ANAF şi a preşedintelui Mihaela Triculescu va fi evaluată în prima jumătate a anului, în contextul primei rectificări bugetare, programată pentru finalul lunii iulie, în prezent activitatea instituţiei nu este mulţumitoare, a declarat vineri ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. 

În presă au apărut informaţii legate de o posibilă demitere a preşedintelui ANAF.

„Sarcina pe care orice şef al ANAF este de a colecta, de a restructura, de a reforma sistemul. Vis a vis de partea de colectare, categoric putea să fie mai bună. Nu pot să mă declar mulţumit, nu am să spun altfel decât este situaţia reală. Fiecar dintre noi stăm până vom fi schimbaţi. Are obligaţia ca până la final de prim semestru, când facem prima rectificare, să rămână în planul de colectare impus de ministrul de Finanţe. Pe lână cele 21 de procente din PIB pe care ANAF trebuie să le colecteze, obligaţia ANAF este de 30%, să vină măsuri mai eficiente de colectare. Oficial când am făcut bugetul era 28%, dar obligaţia era să vină cu măsuri mai eficiente pentru a creşte la 30%. Ştiu că nu este simplu, dar România are nevoie de bani pentru a face şi mai multe, pentru că nevoile sunt foarte mari”, a spus ministrul..

Teodorovici a precizat că speră ca prima rectificare bugetară a acestui an să fi efăcută la final de iulie, iar aceasta să fie pozitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO