Bănci și Asigurări

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu: Execuţia bugetară este îngrijorătoare. Deficitul la 10 luni continuă să crească. Premierul Ludovic Orban: Există o gaură de 11 mld. de lei

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu: Execuţia bugetară...

Autor: Mihai Gongoroi

06.11.2019, 15:33 3781

Execuţia bugetară la 10 luni este îngrijorătoare şi confirmă cele mai mari temeri ale PNL, a declarat miercuri Florin Cîţu, ministrul de Finanţe. 

Cîţu a precizat că săptămâna viitoare va fi prezentată o analiză în detaliu a situaţiei la zi cu privire la execuţia bugetară şi a specificat că execuţia la 10 luni arată că deficitul continuă să crească.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că planul în materie de colectare a veniturilor nu a fost îndeplinit, existând o gaură de aproape 11 miliarde de lei în raport cu ce era planificat.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele nouă luni cu un deficit de 26,97 miliarde lei echivalentul a 2,6% din PIB.

Florin Cîţu şi-a preluat mandatul de ministru al Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO