Bănci și Asigurări

Ministrul finanţelor a confirmat că urmează o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Supraveghere Macroprudenţială

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Autor: Mediafax

30.01.2019, 00:00 170

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a confirmat, ieri că este programată o şedinţă extraordinară a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) la data de 4 februarie. 

„Va fi, ştiţi foarte bine, şi o discuţie în cadrul Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, pe 4 februarie - o solicitare din partea Băncii Naţionale. Este adevărat că am fost surprins de largheţea perioadei până la care o astfel de discuţie să aibă loc. Dacă tot este un subiect foarte important de discutat, ar fi fost deschiderea totală din partea noastră de a avea o discuţie chiar mai repede.

Este invocată o şedinţă extraordinară“, a afirmat, ieri, Eugen Teodorovici, în cadrul unei audieri în faţa Comisiilor reunite de economie şi buget-finanţe ale Senatului. Iniţiatorul audierii a fost Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei de Economie a Senatului şi senator ALDE.

ZF a scris anterior, citând surse financiare, că întâlnirea oficialilor BNR cu cei din Ministerul Finanţelor în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială pe tema efectelor taxei pe activele băncilor va avea loc la începutul lunii următoare, în 4 februarie, dacă nu apare vreo modificare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO