Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor, despre majorarea pensiilor, în contextul coronavirus: Vom vedea la rectificare

Ministrul Finanţelor, despre majorarea pensiilor, în...

Autor: Ana Petrescu

17.03.2020, 11:49 198

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, întrebat dacă vor fi majorate pensiile cu 40% de la toamnă, cum era programat, că în acest moment nu există o discuţie despre pensii, însă rămâne de văzut la rectificarea bugetară. Ministrul de Finanţe a reiterat că totul depinde de execuţia bugetară.

Chestionat, marţi, la RFI dacă planurile Guvernului de a creşte pensiile cu 40% de la toamnă ar putea fi date peste cap de epidemia de coronavirus, Florin Cîţu a replicat: „Poate că e momentul să începem să discutăm despre aşa ceva, dar vom vedea, doar spun că avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta”.

Liberalul a adăugat că subiectul pensii merită să fie abordat, chiar dacă în acest moment nu există o discuţie pe această temă.

„În acest moment, nu există o discuţie despre pensii, vom vedea la rectificare, dar aşa cum am spus la începutul anului şi până acum, totul depinde de execuţia bugetară (...), dar trebuie să ne gândim că suntem într-un moment în care efortul bugetar este enorm pentru a susţine foarte multe companii, persoane care intră în şomaj tehnic. Vom vedea dacă efortul bugetar mai poate... dacă mai putem să facem acest lucru în acel moment. Deocamdată, nu ne gândim la aşa ceva, banii sunt în buget, dar merită o discuţie, să vedem dacă putem să luăm resurse şi să le folosim în altă parte, acolo unde este nevoie, pentru medicamente, pentru echipamente, pentru teste. Sunt nişte bani acolo, care ar putea să fie folosiţi pentru altceva, dar nu este o decizie pe care o iau eu, este o decizie pe care o vom lua când ne vom uita la execuţia bugetară”, a completat Cîţu, pentru RFI.

Ministrul de Finanţe a mai spus că nu se poate pronunţa acum cu privire la majorarea pensiilor.

„Poate că e momentul să începem să discutăm despre aşa ceva, dar vom vedea, nu vreau să mă pronunţ astăzi, doar spun că avem nevoie de toate resursele, în special pentru a susţine acele părţi din economie care suferă astăzi şi pentru partea de sănătate, cheltuieli de sănătate (...), deci avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta” a conchis liberalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO