Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu: Mai puţin de 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzi în starea de urgenţă

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu: Mai puţin de 100 de...

Autor: Laura Buciu

07.06.2020, 14:36 355

Mai puţin de 100 de milioane de lei s-au încasat din amenzi în timpul stării de urgenţă,  a declarat, duminică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. Valoarea amenzilor date în perioada stării de urgenţă a depăşit 600 de milioane de lei.

Cîţu a spus, duminică, la Digi24, că din cele 600 de milioane de lei, cât a fost valoarea amenzilor în starea de urgenţă, s-au plătit amenzi de doar 100 de milioane.

„Mai puţin de 100 de milioane de lei au fost încasate din aceste amenzi. Sunt la bugetul de stat, acum vedem, dacă sunt contestate şi sunt decizii favorabile cetăţenilor atunci bineînţeles că va trebui să restituim aceşti bani”, a spus Cîţu.

Întrebat despre o eventuală amnistie fiscală în acest caz, al amenzilor date în perioada stării de urgenţă, pentru care există o decizie de neconstituţionalitate, Florin Cîţu a spus că „încă nu am luat această decizie. Este o decizie pe care trebuie să o discutăm cu premierul şi vom vedea”.

„Nu am participat la o discuţie care să aibă acest subiect, al amnistiei fiscale faţă de amenzi”, a mai spus ministrul Finanţelor.

În perioada stării de urgenţă au fost date amenzi în valoare de peste 600 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO