Bănci și Asigurări

Ministrul finanţelor Ionuţ Mişa anunţă că Fiscul şi-a depăşit „planul de încasări“. Finanţele pregătesc o rectificare bugetară pozitivă, deşi veniturile sunt în semestrul I cu 5 miliarde de lei sub program

Autor: Iulian Anghel

02.08.2017, 00:08 1853

Prima rectificare bugetară din acest an va fi pozitivă, iar Fiscul şi-a depăşit „planul” de încasări pe iulie, veniturile lunare fiind „cele mai mari din istorie”, a anunţat Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor.

„Ne bazăm pe faptul că rectificarea va fi po­zitivă. Încasările încep să se simtă. Se re­cuperează un anu­mit nivel. Avem un deficit la şase luni. Luna asta, deşi este luna iulie, de la înfiinţarea ANAF este luna cu cel mai mare plan din istoria ANAF. Luna aceasta planul de încasări va fi realizat şi chiar depăşit. Nu se va utiliza niciun tertip pentru a nu se acorda TVA-ul stabilit la ram­bursare”, a declarat pe 31 iulie Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor, la Realitatea TV, citată de Mediafax.

Problema rectificării pozitive pe fondul nerealizării veniturilor programate a stârnit la începutul anului un scandal politic în­semnat. Fostului guvern i-a fost reproşat că a făcut, la final de an, o rectificare bu­getară pozitivă, deşi veniturile nu erau la nive­lul preco­ni­zat şi a stricat, astfel, cal­culele actua­lului gu­vern la alcătuirea proiec­tului de buget pe 2017.

În ceea ce priveşte data la care se va face rectificarea bugetară, Ionuţ Mişa a spus: „Nu am tras încă o concluzie. Vrem să ne asigurăm mai întâi că realizăm echilibrul necesar şi că banii ajung acolo unde este nevoie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO