Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor, la şedinţa BNR unde se discută şi despre ROBOR

Ministrul Finanţelor, la şedinţa BNR unde se discută...

Autor: Mona Scarisoreanu, Mediafax

03.10.2017, 11:15 1452

"Domnul ministru este acum la şedinţa de la BNR. A plecat în jurul orei 10 de la minister. Până la acea ora nu se ştia exact dacă va participa sau nu la şedinţă", au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul ministerului.

Marţi, pe 3 octombrie, Consiliul de Administraţie al BNR are şedinţă de politică monetară, unde se va discuta, printre altele despre inflaţie şi despre creşterea ROBOR.

Reamintim că, primul ministru, Mihai Tudose, a declarat recent că : „ROBOR – aici, sincer, cred că colegii noştri de la BNR au fost un pic plecaţi de acasă. Pentru că ăsta era rolul BNR să aibă grijă să nu crească. BNR trebuie să reglementeze. Şi ar trebui să intervină".

”Nu am avut o discuţie cu guvernatorul şi s-ar putea să am o discuţie săptămâna viitoare, pentru că chiar vreau să îl întreb pe guvernator dacă domnul Vasilescu chiar reprezintă BNR când iese cu declaraţii. Dacă vorbeşte în nume propriu, e problema domniei lui, dar să-şi pună tricou pe care să scrie privat. Dacă iese în tricou cu BNR, avem altă discuţie. Dar măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”, a mai declarat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO