Bănci și Asigurări

Ministrul finanţelor vrea ca CEC Bank să deschidă sucursale în străinătate: românii plecaţi vor putea trimite bani mai uşor

Ministrul finanţelor vrea ca CEC Bank să deschidă...

Autor: Mediafax

22.05.2019, 00:03 311

CEC Bank va deschide în următoarea perioadă sucursale în străinătate, în ţările unde există comunităţi importante de români, pentru ca aceştia să poată trimite mai uşor bani acasă, fără comisioane, a declarat ieri la Frasin, în judeţil Suceava, ministrul finanţelor Eugen Teodorovici.

„S-a discutat de foarte mult timp despre po­sibilitatea unui mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii care sunt plecaţi în afara ţării le trimit către ţară, către familii, şi atunci prin intermediul CEC se va lansa foarte cu­rând un pachet de măsuri care să vizeze des­chi­de­rea de sucursale, birouri în afara ţării acolo unde trăiesc comunităţi importante de români, pentru ca românii de acolo să poată trimite, dacă doresc, într-un mod mai facil bani. Şi fără comisioane, asta e foarte important, să nu mai plătească acele co­misioane care se plătesc astăzi“, a spus ministrul.

Ministrul crede că acţiunea se va concretiza la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Ministerul Finanţelor a început să facă mai mul­te schimbări la cea mai mare bancă pe care o de­ţine, inclusiv la nivelul conducerii. După mai bine de un deceniu, Radu Gheţea a fost schimbat din poziţia de preşedinte al consiliului de admi­nis­traţie al băncii de stat.

În locul lui Gheţea a fost numit Valentin Tiberiu Mavrodin, şeful Trezo­re­riei Statului. Au mai fost schimbaţi prin expirarea man­datului Gheorghe Carabaşan şi Mirela Iovu.

CEC Bank este a şaptea bancă din sistem după active, care erau în 2017 de 31,7 mld. lei, şi are cea mai extinsă reţea teritorială pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO