Bănci și Asigurări

Mircea Busuioceanu, Raiffeisen Bank: Vedem o încetinire economică în pieţele externe, dar în România încă nu. Putem compensa scăderea cererii externe prin creşterea cererii interne cu ajutorul PNRR

ZF Bankers Summit 2022

Mircea Busuioceanu, Raiffeisen Bank: Vedem o încetinire...

Autor: Răzvan Botea

11.07.2022, 13:10 198

„Cred că vorbim de o încetinire economică în pieţele externe, dar în România nu. Vom vedea, eventual, o transmisiune către finalul anului. România, prin PNRR are resurse să amortizeze şocul – amortizarea scăderii cererii externe prin ridicarea cererii interne din implementarea proiectelor PNRR”, a spus, la ZF Bankers Summit 2022,  Mircea Busuioceanu, vicepreşedinte Risc la Raiffeisen Bank România.

ZF organizeză între 11 şi 13 iulie ZF Bankers Summit, eveniment ajuns la a 11-a ediţie în 2022.

Ce a mai spus Mircea Busuioceanu la ZF Bankers 2022:

Din perspectiva mea, începem să vedem două lucruri: pe de-o parte vedem un anumit tip de reaşezare a investiţiilor: de la investiţii de expansiune, către investiţii de rezilienţă. Acesta este un subiect pe care cred că îl vom vedea în continuare. Când mă refer la investiţii de rezilienţă includ aici şi investiţii legate de protejarea capacităţii de producţie a companiilor – repoziţionări geografice.

În ceea ce priveşte partea de finanţare discuţia în viitor se va muta puţin către partea de venturi. Până acum am fost orientaţi către a susţine această creştere de costuri. Vedem pe anumite zone chiar o tendinţă de ajustare a costurilor – am văzut petrolul – acum rămâne partea de cerere. România este foarte dependentă de ce se întâmplă în afară.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO