Bănci și Asigurări

​Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF: Am aprobat prospectul pentru a doua majorare de capital social la Astra şi dacă se va întâmpla, va fi şI semnalul de salvare al companiei

Mircea Ursache

Mircea Ursache

Autor: Liviu Popescu

08.06.2015, 12:40 383

În cazul Astrei, am aprobat prospectul pentru a doua majorare de capital social, iar dacă acest lucru se va întâmpla va fi şi semnalul de salvare al companiei, a spus Mircea Ursache, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) la ZF Bankers Summit ’15.

“Am lăsat camera de date deschisă. În aceste zile au loc discuţii cu mai multe fonduri de investiţii, din care unul chinez ”, a spus Ursache.

Ursache a mai spus că fondul de garantare al asiguraţilor este pregătit să preia toate sumele pe care o companie în stare de faliment le-ar datora.

El a adăugat că nu mai poate fi menţinut niciun prag de susţinere dacă România vrea să fie un stat emergent şi că problema pragurilor trebuie să fie a acţionarilor, politicul nu are ce căuta. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO