Bănci și Asigurări

Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF: Este drum lung până când pieţele nebancare vor ajunge la media europeană de 40% din PIB. În asigurări nu vor mai fi surprize pentru că piaţa s-a curăţat, iar pe piaţa de capital se aşteaptă noi listări în 2016

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară

Autor: Anelis Baciu

13.05.2016, 00:08 617

Pieţele financiare nonbancare (pia­ţa de capital, piaţa de asi­gurări şi piaţa pensiilor private) vor creşte moderat şi în acest an, ceea ce înseamnă că va dura mult până vor atinge atinge media Uniunii Europene, care este dublă faţă de media locală, a spus Mişu Negriţoiu, preşe­dintele Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul conferinţei de prezentare a raportului integrat privind evoluţia pieţelor financiare nebancare în anul 2015.

Ponderea pieţelor ne­ban­care din România în Produsul Intern Brut (PIB) ajunge la circa 20%, în timp ce media Uniunii Europene se situează la circa 40%.

„Este drum lung până să ajun­gem la media europeană care se situează la 40%, nu mai vorbim de SUA, unde pon­derea pieţelor nebancare este de 60%. Chiar dacă nu au încă o pondere importantă în PIB, pieţele sunt mai stabile şi mai predic­tibile“, a comentat Negriţoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO