Bănci și Asigurări

MKB il pastreaza pe Adrian Radu la conducerea Romexterra

MKB il pastreaza pe Adrian Radu la conducerea Romexterra

Adrian Radu trebuie sa creasca profitabilitatea si afacerile bancii intr-un an de integrare in grupul Bayern LB

24.04.2007, 18:07 503

Conducerea executiva a Romexterra, filiala locala a grupului german Bayern LB, va fi asigurata de un consiliu compus din trei membri, prezidat de Adrian Radu, actualul sef al bancii.
Actionarii Romexterra au aprobat, in cadrul unei Adunari Generale, reorganizarea organismelor de conducere a bancii. Astfel, conducerea executiva a fost separata de Consiliul de Administratie (care reuneste reprezentantii actionarilor). Totodata, numele bancii a fost schimbat in MKB Romextera pentru a reflecta apartenenta la grup.
Anul acesta intreaga banca va trece de altfel printr-un proces de reorganizare a operatiunilor, pentru alinierea cu practicile grupului Bayern LB.
"Pentru MKB Romexterra Bank, anul 2007 sta sub semnul transformarii proceselor dupa care lucram, in baza unui proiect de armonizare in cadrul structurilor MKB-Bayern LB, astfel incat sa putem atinge in cel mai scurt timp posibil standardele grupului din care facem parte", a declarat Adrian Radu, presedintele executiv al bancii.
Alaturi de Radu, din conducerea executiva mai fac parte doi vicepresedinti executivi - Magdalena Manea si Adrian Preda. Cei doi au fost pana acum directori executivi, fiind de asemenea implicati in managementul bancii. Fostii vicepresedinti - Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu - nu se mai gasesc in actuala schema de conducere. Adrian Radu se afla la conducerea Romexterra din anul 2004. Inainte de a prelua conducerea bancii, Radu a fost director general al firmei Rofin Consult. El si-a inceput cariera la BNR, in 1992, ca sef al serviciului Arbitraj Valutar si Metale Pretioase, iar intre 1999 si 2002 a lucrat cate doi ani in Banorex si Gelsor Asset Management, ca director de trezorerie si respectiv director general.
Banca ungara MKB Bank (membra a grupului Bayerische Landesbank) a preluat in toamna trecuta un pachet de 55,37% din actiunile Romexterra. Inca din octombrie noul actionar majoritar al Romexterra si-a numit oamenii in Consiliul de Administratie, pastrand insa nemodificata conducerea executiva.
Consiliul de Administratie (CA) este compus acum din cinci membri, toti numiti de grupul Bayern LB. Tamas Erdei, seful MKB Bank, a fost desemnat presedintele CA al Romexterra.
Ceilalti membri ai Consiliului sunt Gerhard Gribkowsky (membru al conducerii executive a Bayern LB), Neil Watson si Sandor Patyi (vicepresedinti executivi ai MKB Bank).
Fondul de investitii ceh PPF Investments, care a achizitionat anul trecut aproximativ 20% din actiunile Romexterra, nu are astfel reprezentanti in Consiliul de Administratie. Actionarii Romexterra au aprobat si rezultatele pentru anul trecut ale bancii - un profit net de 22 de milioane de lei (6,5 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 11% fata de 2005. Activele bancii au urcat cu 16%, pana la 1,2 miliarde de lei (361 milioane de euro). Pentru anul acesta actionarii au aprobat un plan de majorare a activelor cu 65%, pana la 2 miliarde de lei si cresterea profitului brut cu 13%, pana la 27,6 milioane de lei (peste 8 milioane de euro). Totodata, a fost prevazuta si o majorare a capitalurilor proprii, cu 26 de milioane de lei pana la 228 de milioane de lei (68 de milioane de euro).
Cresterea capitalurilor proprii va sustine planurile de investitii, care prevad extinderea retelei teritoriale cu 35 de unitati, pana la 96 de sucursale si agentii, precum si instalarea a 150 de ATM - uri (pana la un total de 326).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO