Bănci și Asigurări

MKB preia controlul Romexterra cu 75,95%

24.05.2007, 19:07 14

Banca ungara MKB a cumparat de la fondul ceh de investitii PPF Investments pachetul minoritar de 20,58% din actiunile bancii romanesti MKB Romexterra Bank, in care avea deja o pozitie majoritara cu 55,37% din capitalul social. Anuntul a fost facut MKB Bank la Budapesta pe 22 mai, data raportata pentru majorarea participatiei fiind 18 mai. Banca nu a dat publicitatii valoarea tranzactiei prin care a ajuns sa controleze filiala din Romania cu 75,95% din actiuni.
La pretul la care PPF a cumparat anul trecut pachetul de 20,58% acesta ar fi valorat circa 20 de milioane de euro, insa valoarea tranzactiei cu MKB ar putea fi mai mare. PPF a renuntat astfel la investitia facuta anul trecut la fosta Romexterra Bank, dupa ce a esuat in incercarea de a obtine pozitia majoritara printr-o oferta concurenta cu cea a MKB adresata actionarilor minoritari, chiar daca oferise un pret mai mare.
PPF nu a reusit nici sa obtina un loc in Consiliul de Administratie al bancii. MKB este controlata de puternicul grup german Bayern LB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO