Bănci și Asigurări

MKB Romexterra a castigat mai putin din cauza investitiilor

29.10.2007, 18:42 16

Profitul net al MKB Romexterra Bank a scazut in primele noua luni ale acestui an cu 24%, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, la 3,9 milioane de euro (13 milioane de lei).
Banca este in plin proces de integrare in grupul german Bayern LB, care controleaza aproape 76% din actiuni prin intermediul bancii ungare MKB, ceea ce presupune reorganizarea departamentelor si a proceselor interne.
Aceste cheltuieli, care se suprapun peste investitiile importante in dezvoltarea retelei teritoriale si a afacerilor, au redus castigurile bancii. La jumatatea anului, MKB Romexterra inregistra un profit net de 3,8 milioane de euro, cu 16% mai mic decat cel din primul semestru al anului trecut.
Activele bancii au ajuns la 500 de milioane de euro (1,7 miliarde de lei) la sfarsitul lunii septembrie, in crestere cu 62% fata de nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2006, conform standardelor internationale de raportare financiara. In aceeasi perioada, soldul creditelor acordate de banca a urcat cu circa 88%, la 333 de milioane de euro (1,1 miliarde de lei).
MKB Romexterra a deschis recent unul dintre cele trei centre regionale pe care intentioneaza sa le infiinteze pana la sfarsitul acestui an. Centrul Regional Bucuresti va coordona activitatea responsabililor regionali din 17 sucursale judetene.
"Din punct de vedere functional si organizational, proiectul dezvoltarii centrelor regionale isi propune o segregare a retailului de corporate (...). Pana la sfarsitul anului in curs vor deveni operationale Centrele Regionale din Cluj si Iasi", a declarat Magdalena Manea, vicepresedintele executiv al MKB Romexterra Bank.
Banca intentioneaza sa isi extinda in acest an reteaua teritoriala la 96 de locatii si cea de ATM-uri la 326 de unitati. MKB Romexterra si-a planificat pentru aceasta toamna intrarea pe nisa private banking-ului, tinta fiind, la fel ca in cazul celorlalti jucatori din acest sector, clientii cu averi lichide de peste 100.000 de euro. In ultimii ani, nisa private banking-ului a fost controlata de banci mari, insa tot mai multi jucatori de talie medie isi anunta intentia de a incepe aceasta activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO