Bănci și Asigurări

MKB Romexterra si-a bugetat un profit de 6 mil. euro

01.04.2008, 21:03 18

MKB Romexterra, o banca de talie mica detinuta indirect de grupul german Bayern LB, si-a bugetat dublarea profitului net anul acesta, pana la 22,5 milioane de lei (ceva mai mult de 6 milioane de euro).
Anul trecut banca a obtinut un profit net de 11,59 milioane de lei (3,47 milioane de euro), in scadere usoara fata de 2006, pe fondul investitiilor derulate pentru reorganizarea proceselor interne si continuarea extinderii retelei. Actionarii bancii, reuniti intr-o Adunare Generala la sfarsitul saptamanii trecute, au aprobat bugetul pentru 2008, care mai prevede cresterea cu 8% a creditelor acordate si cu 76% a depozitelor atrase de la clientela.
"Pe termen mediu, banca isi propune o crestere ambitioasa a cotelor de piata pe segmentele corporatii, micro-business si retail. Totodata, vom continua investitiile in capitalul uman al bancii", a spus Adrian Radu, presedintele executiv al MKB Romexterra.
Pana la sfarsitul anului, banca si-a propus sa ajunga la o cota de piata de circa 2% pe segmentul corporatiilor (atat pe creditare, cat si din depozitele atrase), in timp ce pe retail vizeaza o cota de 1,1%.
Romexterra a fost preluata in 2006 de banca maghiara MKB, o subsidiara a grupului financiar german Bayern LB. Acum, banca se afla in mijlocul procesului de integrare in cadrul grupului german, pentru anul acesta fiind programata inclusiv adoptarea sistemului de management al riscului.
MKB Romexterra a incheiat anul trecut cu active de 1,99 miliarde de lei (551 de milioane de euro), in crestere cu 63%, in lei, fata de nivelul din decembrie 2006. Soldul creditelor acordate a urcat anul trecut cu 67%, la 1,25 miliarde de lei (346 mil. euro).
Actionarii bancii au mai aprobat in cadrul Adunarii Generale de saptamana trecuta o majorare de capital de pana la 40 de milioane de lei (circa 11 milioane de euro), detaliile operatiunii urmand sa fie stabilite de conducerea executiva. Banca avea la sfarsitul anului trecut capitaluri proprii de 226,5 milioane de lei (62,7 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO