Bănci și Asigurări

MKB Romexterra taie dobanzile la creditele in euro

11.10.2009, 23:21 32

MKB Romexterra, filiala locala a MKB Bank din Ungaria,controlata de grupul german Bayern LB, a redus dobanzile lacreditele in euro cu garantii imobiliare cu pana la patru puncteprocentuale, aducandu-le astfel pe palierul de 7%-8% pe an.

Astfel, pentru un credit de investitii imobiliare dobanda acoborat cu 4,35 puncte procentuale, pana la 7,25% pe an. Dobandaanuala efectiva, pentru un credit rambursabil in 25 de ani, este de7,87% pe an. Dobanda este calculata in functie de indicatorulpietei monetare din zona euro - EURIBOR pentru scadenta de treiluni, la care se adauga o marja fixa de 6,5 puncte procentuale.

MKB Romexterra vine cu una dintre cele mai lungi perioade derambursare de pe piata - 40 de ani, iar clientii pot negocia operioada de gratie de pana la un an, timp in care rata lunaracontine doar dobanda pentru sumele imprumutate.

La creditele de nevoi personale cu garantii imobiliare dobandaeste acum de 8,25% pe an, in scadere cu 3,75 puncte fata de nivelulprecedent.

Banca a renuntat la comisionul lunar de gestiune, iar pentrurambursarea anticipata comisionul a fost redus cu trei puncteprocentuale, la 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO