Bănci și Asigurări

Modificarea legii RCA intră în prelungiri. Asociaţiile şi confederaţiile din zona transportatorilor şi unităţilor reparatoare auto au contestat modificările proiectului de ordonanţă privind Legea RCA

Modificarea legii RCA intră în prelungiri. Asociaţiile...

Autor: Mircea Nica

25.10.2021, 11:00 321

♦ Proiectul privind RCA care conţine prevederi legate de decontarea directă obligatorie la poliţele RCA şi tarifele de referinţă pentru service-uri se află în analiza Comisiei de dialog social a Ministerului Finanţelor.

Asociaţiile şi confederaţiile din zona transportatorilor şi unităţilor repa­ra­toare auto contestă modificările asu­pra proiectului de ordonanţă de urgenţă privind Legea RCA, în care sunt incluse de­con­ta­rea directă obli­gatorie la po­li­ţele RCA şi tarifele de refe­rin­ţă pentru service-uri, potrivit infor­ma­ţiilor trans­mise de repre­zen­tanţii Autorităţii de Su­praveghere Fi­nan­cia­ră (ASF) la solicitarea ZF.

„La momentul de faţă POUG-RCA se află în analiza grupului de lucru din cadrul Comisiei de Dialog Social constituit de către Ministerul Finanţelor ca urmare a faptului că o se­rie de asociaţii/confederaţii, în spe­cial din zona transportatorilor şi unităţilor reparatoare auto, contestă modificările survenite asupra acestui proiect de act normativ“, susţin repre­zentanţii ASF.

Proiectul de ordonanţă de ur­gen­ţă de modificare şi completare a Legii RCA s-a aflat în consultare publică în perioada ianuarie - februarie 2021, în urma publicării pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor, au mai adă­ugat reprezentanţii ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO