Bănci și Asigurări

Modificări la programul "Prima Casă": proprietarii vor putea cumpăra apartamente mai mari

Modificări la programul "Prima Casă": proprietarii vor...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

14.01.2015, 15:52 1811

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat, miercuri, că lărgirea "cadrului de acces" la "Prima Casă" este în discuţie în cadrului ministerului şi va fi analizată la sfârşitul lunii ferbuarie în Guvern.

Vâlcov a dat ca exemplu de modificare includerea în program a persoanelor care au o locuinţă, dar doresc să cumpere una mai mare.

"Au existat solicitări de la persoane care au achiziţionat o primă casă, doresc să treacă la un apartament, să spunem, de la o garsonieră, de la un apartament cu două camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, şi atunci nu ar mai fi «Prima Casă». Trebuie să găsim şi pentru dumnealor o soluţie, astfel încât cât mai multe persoane să poată aplica", a spus Vâlcov.

El a precizat că proprietarii de imobile vor putea lua parte la program în condiţiile în care vând imobilul deţinut.

Vâlcov a adăugat că, din câte cunoaşte, anul trecut, niciun român, rezident în străinătate, nu a solicitat cumpărarea de locuinţe prin acest program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO