Bănci și Asigurări

Modificările din OUG 114: Băncile ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare

Modificările din OUG 114: Băncile ar putea intra în...

Autor: Departamentul Economic

20.03.2019, 12:42 233

Actul normativ de modificare a OUG 114, cel puţin partea bancară, ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul întâlnirii cu reprezentaţii Asociaţiei Române a Băncilor. 

Teodorovici a precizat că s-a discutat despre impozitarea băncilor în funcţie de cota de piaţă a acestora, taxa urmând să fie de 0,2% pentru băncile cu cota de piaţă sub 1% şi 0,4% pentru cota de piaţă de peste 1%. Şi masa impozabilă a fost redusă, prin elimiarea unei mari părţi din activele financiare.

Ministrul a spus că vor urma şi alte întâlniri cu reprezentanţii băncilor, precum şi cu administratorii Pilonului II de pensii.

Reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor s-au întâlnit miercuri cu ministrul Finanţelor Eugeen Teodorovici, ocazie cu care au văzut forma completă a propunerii de modificare a OUG 114. Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a declarat că în perioada următoare membrii asociaţiei vor analiza propunerea, evitând să se pronunţe asupra noii forme a actului normativ. „Este un produs complex, are şi o variantă de bonusare, şi o variantă de privire inversă vis-a-vis de creşterea intermedierii financiare, de marja dobânzii. Este complex, trebuie să ne facem temele înainte”, a spus Dănescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO