Bănci și Asigurări

Moneycorp: Impredictibilitatea cursului şi creşterea costurilor de finanţare incluse printre provocările din 2022 pentru oamenii de afaceri din România

Cosmin Bucur, managing director al Moneycorp România

Cosmin Bucur, managing director al Moneycorp România

Autor: Cristina Bellu

30.11.2021, 00:00 65

Impredictibilitatea cursului valutar, creşterea costurilor la materiilor prime, instabilitatea politică şi avansul costurilor de transport sunt, în opinia oamenilor de afaceri, principalele provocări din 2022, notează barometrul realizat de instituţia de plăţi Moneycorp pe un grup de peste 1.200 de companii din România.

Acestora li se adaugă criza semiconductorilor, creşterea costurilor de finanţare, a tarifelor la energie şi gaz şi lipsa personalului calificat. „2022, an considerat la nivel internaţional, până nu demult, anul revenirii economice, tinde să devină anul incertitudinii, inflaţia şi dinamica pandemiei COVID fiind principalele coordonate care vor marca evoluţia businessului. Creşterile de preţuri, instabilitatea politică, problemele din lanţurile de transport, temerile în privinţa scăderii consumului vor influenţa deciziile de business“, spune Cosmin Bucur, managing director al Moneycorp România.

În această conjunctură, România are şansa de a-şi întări economia, pe baza fondurilor din PNRR însă, riscă să intre într-o zonă de stagnare, chiar de scădere economică, dacă nu va reuşi să urmeze calendarul de reforme stabilit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO