Bănci și Asigurări

Morgan Stanley devine prima bancă majoră din Statele Unite care oferă clienţilor acces la fonduri în bitcoin

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Mircea Nica

23.03.2021, 00:00 788

Banca americană Morgan Stanley devine prima bancă majoră din Statele Unite care oferă clienţilor acces la fonduri în bitcoin, conform Reuters. Într-o notă internă, reprezentanţii băncii le-au spus consilierilor financiari că vor lansa accesul la trei fonduri care să permită deţinerea de bitcoin, a raportat CNBC, conform Reuters.

Decizia a fost luată după ce clienţii băncii au cerut expunerea la criptomonedă. Morgan Stanley nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a face comentarii. Bitcoin s-a ridicat săptămâna trecută la un nivel record de 61.781,8 dolari, dar ulterior a scăzut pe măsură ce investitorii au consolidat câştigurile. Criptomoneda a câştigat acceptarea generală în ultima perioadă. Luna trecută, Bank of NY Mellon Corp a format o nouă unitate pentru a ajuta clienţii să deţină, să transfere şi să emită active digitale. Accesul la fonduri va fi permis numai persoanelor care au active de cel puţin 2 mil. de dolari deţinute de bancă.

Firmele de investiţii cu cel puţin 5 mil. de dolari la bancă vor fi, de asemenea, eligibile. În ambele cazuri, conturile trebuie să aibă o vechime de cel puţin şase luni, conform Reuters. Banca va limita investiţiile la 2,5% din valoarea netă totală chiar şi pentru investitorii cu active suficiente pentru a se califica. Cele două fonduri care vor fi oferite sunt de la Galaxy Digital, firmă criptografică fondată de Michael Novogratz. Al treilea fond este un efort comun al managerului de active FS Investments şi al companiei bitcoin NYDIG. Clienţii ar putea începe să investească în aceste fonduri luna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO