Bănci și Asigurări

Morgan Stanley, una dintre cele mai puternice bănci de pe Wall Street, l-a ”taxat” pe şeful James Gorman pentru profiturile scăzute şi i-a tăiat din salariu. Gorman a încasat ”numai” 31,5 milioane de dolari, cu 10% mai puţin ca anul trecut

Morgan Stanley, una dintre cele mai puternice bănci de...

Autor: Ştefan Stan

21.01.2023, 13:00 176

Morgan Stanley i-a plătit directorului general James Gorman 31,5 milioane de dolari pentru activitatea sa în 2022, cu 10% mai puţin decât în anul precedent, de la 35 milioane de dolari, după ce banca de pe Wall Street a raportat venituri şi profituri mai mici.

Pachetul salarial mai mic înseamnă că şeful JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a câştigat mai mult decât Gorman pentru prima dată din 2019. JPMorgan a declarat joi că Dimon a fost plătit cu 34,5 milioane de dolari în 2022, neschimbat faţă de anul precedent.

Goldman Sachs, al cărui CEO David Solomon a fost anul trecut cel mai bine plătit şef de bancă de pe Wall Street alături de Gorman, cu 35 de milioane de dolari, nu şi-a dezvăluit încă planul de remunerare a directorilor executivi pentru 2022.

Într-un document de reglementare depus vineri, Morgan Stanley a precizat că Gorman a obţinut un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari, un bonus în numerar de 7,5 milioane de dolari, 4,5 milioane de dolari în acţiuni amânate şi un bonus în acţiuni bazat pe performanţă în valoare de 18 milioane de dolari.

De asemenea, Morgan Stanley a dezvăluit că şase dintre directorii săi de top au vândut în mod colectiv aproximativ 54 de milioane de dolari în acţiuni ale companiei în această săptămână. Printre acestea se numără vânzări în valoare de 24 milioane de dolari de la Gorman şi 13 milioane de dolari de la Ted Pick, copreşedinte al băncii şi unul dintre principalii candidaţi pentru a-i urma lui Gorman în funcţia de CEO.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO