Bănci și Asigurări

Motoractive Leasing, finantari de 190 mil. euro

23.01.2008, 17:47 21

Motoractive Leasing, companie preluata anul trecut de gigantul american GE Money, "la pachet" cu Domenia Credit si Ralfi IFN, a acordat finantari de 190 de milioane de euro in 2007, in crestere cu 28% fata de anul anterior.
"In 2007 ne-am concentrat eforturile cu precadere asupra segmentului de echipamente si camioane, care a crescut considerabil, atingand 26% din valoarea bunurilor finantate in aceasta perioada. In 2008 intentionam sa ne consolidam pozitia pe piata leasingului auto si cea a echipamentelor si sa ne orientam mai mult spre clienti persoane fizice", afirma Felicia Relenschi, directorul general al Motoractive Leasing.
Restul de 74% din finantarile acordate de compania de leasing au fost destinate achizitiei de autoturisme si vehicule comerciale usoare. Numarul contractelor incheiate anul trecut este de 9.600, 75% dintre clientii companiei fiind persoane juridice.
Potrivit directorului general al Motoractive Leasing, cresterea afacerilor din 2007 s-a bazat pe lansarea unui nou produs, "leasing pe 7 ani", dar si pe intarirea echipei de vanzari sau extinderea teritoriala. Compania a deschis anul trecut sase birouri in toata tara, reteaua teritoriala ajungand astfel la 17 unitati.
"De un an de zile beneficiem de experienta si expertiza GE Money, divizia de servicii financiare de retail a General Electric. Corelata cu expertiza locala a specialistilor nostri, aceasta a contribuit mult la cresterea afacerilor companiei", afirma Relenschi.
Ea estimeaza pentru 2008 o crestere de 30-35% a afacerilor, ceea ce inseamna ca finantarile acordate de Motoractive Leasing ar putea ajunge la 256 de milioane de euro.
Motoractive are in prezent 200 de angajati si un capital social de 9 milioane de dolari. Pentru achizitia companiei de leasing si a societatilor Domenia Credit (credite ipotecare) si Ralfi IFN (credite de consum), americanii de la GE Money au platit 140 de milioane de euro.
In luna decembrie a anului trecut, GE a transferat 49,9% din actiunile acestora catre grupul turc Dogus, operatiunea reprezentand prima etapa a procesului de consolidare a serviciilor financiare asigurate de concernul american in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO