Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, BNR: Sperăm la o revenire economică rapidă, în timp ce ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR:

Aş spune că este nevoie de o calibrare mai bună a politicilor pentru a putea face faţă acestor schimbări structurale, iar băncile ar trebui să găsească soluţii pentru restructurarea datoriilor acelor firme care pot fi salvate, în timp ce este facilitată ieşirea ordonată a firmelor pentru care este mai puţin probabil să facă faţă în economia postpandemică.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Aş spune că este nevoie de o calibrare mai bună a politicilor pentru a putea face faţă acestor schimbări structurale, iar băncile ar trebui să găsească soluţii pentru restructurarea datoriilor acelor firme care pot fi salvate, în timp ce este facilitată ieşirea ordonată a firmelor pentru care este mai puţin probabil să facă faţă în economia postpandemică.

Autor: Mircea Nica

15.02.2021, 00:06 1094

♦ Schemele de susţinere a angajaţilor, moratoriile de amânare a plăţii creditelor şi granturile pot fi eficiente în criză, dar atenţie la creşterea datoriilor pe termen scurt din perspectiva lichidităţii ♦ Impactul COVID-19 asupra companiilor nu poate fi încă cuantificat în totalitate. Datorită politicilor excepţionale s-a evitat o criză majoră l Sper la o revenire economică rapidă.

Incertitudinile rămân extrem de mari şi întârzierile suplimentare în redre­sa­rea economică vor pune mai multă pre­siune asupra resurselor publice şi vor com­plica compromisurile în realo­ca­rea aces­to­ra, însă sperăm la o recupe­rare rapidă, pe măsură ce continuăm să ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei, susţine Mugur Isărescu, guvernatoul BNR.

Isărescu a participat vineri la o vi­deo­conferinţă organizată de Fondul Monetar Internţional (FMI): „Regio­nal Eco­nomic Outlook for Europe: Cor­po­rate Liquidity and Solvency in the Pandemic and the Role of Policies“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO