• Leu / EUR4.9192
  • Leu / GBP5.6962
  • Leu / USD4.6852
Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, BNR: Sperăm la o revenire economică rapidă, în timp ce ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei

Mugur Isărescu, BNR: Sperăm la o revenire economică rapidă, în timp ce ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Aş spune că este nevoie de o calibrare mai bună a politicilor pentru a putea face faţă acestor schimbări structurale, iar băncile ar trebui să găsească soluţii pentru restructurarea datoriilor acelor firme care pot fi salvate, în timp ce este facilitată ieşirea ordonată a firmelor pentru care este mai puţin probabil să facă faţă în economia postpandemică.

Autor: Mircea Nica

15.02.2021, 00:06 1091

♦ Schemele de susţinere a angajaţilor, moratoriile de amânare a plăţii creditelor şi granturile pot fi eficiente în criză, dar atenţie la creşterea datoriilor pe termen scurt din perspectiva lichidităţii ♦ Impactul COVID-19 asupra companiilor nu poate fi încă cuantificat în totalitate. Datorită politicilor excepţionale s-a evitat o criză majoră l Sper la o revenire economică rapidă.

Incertitudinile rămân extrem de mari şi întârzierile suplimentare în redre­sa­rea economică vor pune mai multă pre­siune asupra resurselor publice şi vor com­plica compromisurile în realo­ca­rea aces­to­ra, însă sperăm la o recupe­rare rapidă, pe măsură ce continuăm să ne facem treaba pentru a limita efectele pandemiei, susţine Mugur Isărescu, guvernatoul BNR.

Isărescu a participat vineri la o vi­deo­conferinţă organizată de Fondul Monetar Internţional (FMI): „Regio­nal Eco­nomic Outlook for Europe: Cor­po­rate Liquidity and Solvency in the Pandemic and the Role of Policies“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9192
Diferență: 0,0122
Ieri:
Azi: 4.6852
Diferență: 0,0363
Ieri:
Azi: 5.6962
Diferență: -0,1035
Ieri:
Azi: 4.9737
Diferență: -0,0583
Ieri: