Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Avem nevoie de modernizarea produselor bancare, de transparenţă şi de o „atitudine constructivă“ în raport cu riscurile

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Autor: Claudia Medrega

12.12.2016, 17:30 410
Modernizarea produselor ban­care, transparenţa, o no­uă cultură a creditului şi do­bânzilor şi o atitudine con­structivă în raport cu ris­curile sunt o necesitate în prezent în condiţiile în care în întreaga lume avantajele com­parative cedează locul avantajelor com­petitive, consideră Mugur Isărescu, guver­natorul BNR.
 
„Când în întreaga lume avantajele com­parative cedează lo­cul avantajelor com­pe­titive, avem nevoie de o nouă cultură a cre­ditului şi dobânzilor, a plăţilor în economie, a schimburilor valutare, de modernizarea produselor ban­ca­re, de transparenţă şi, mai ales, de o atitudine constructivă în raport cu ris­curile“, a transmis Isărescu cu oca­zia ani­versării a 25 de ani de la înfi­in­ţarea Institu­tului Bancar Român (IBR).
 
În cei 25 de ani de activitate, la pro­gra­mele Institutului Bancar Ro­mân au par­ticipat peste 75.000 de profesionişti.
 
Creşterea competenţelor profe­sio­na­le ale resursei umane din dome­niul ban­car are im­pact direct asupra pro­fita­bilităţii in­dustriei şi a gradului de inter­mediere finan­ciară în România, a amintit Isărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO