Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Politica monetară a fost în dozajul adecvat pentru a reduce inflaţia, a nu sugruma creşterea PIB şi a nu agrava deficitul extern

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Politica monetară a fost în dozajul adecvat pentru a reduce inflaţia, a nu sugruma creşterea PIB şi a nu agrava deficitul extern

Mugur Isărescu: „Ne-ar fi foarte uşor cu aceste intrări de capital, să lăsăm cursul să se aprecieze, inflaţia ar coborî, noi am jubila, însă apoi am asista la explozia deficitulului extern, pe care ar trebui să îl corectăm sub o formă sau alta“.

Autor: Claudia Medrega

11.07.2019, 19:05 183

Creşterea deficitului de cont curent, care se apropie de 5% din PIB, poate să ne creeze probleme, iar corecţia nu se face pocnind din degete, ci ia timp, susţine guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, apreciază că politica mo­netară a fost în dozajul adec­vat pentru a aduce in­flaţia în apropierea ţintei, a nu sugruma creşterea economică şi a nu agrava deficitul extern.

„Ne-ar fi foarte uşor cu aceste intrări de capital, să lăsăm cursul să se aprecieze, inflaţia ar coborî, noi am jubila, însă apoi am asista la explozia deficitului extern, pe care ar trebui să îl corectăm sub o formă sau alta. Şi nu suntem inconştienţi să ne gândim să facem aşa ceva“, a declarat ieri Isărescu la prezentarea raportului anual pentru 2018.

În opinia guvernatorului băncii centrale, creşterea deficitului de cont curent, care se apropie deja de 5% din PIB, poate crea probleme României, iar corecţia nu se face „pocnind din degete“, ci ia timp.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO