Bănci și Asigurări

Mutare surpriză: Prima bancă din România care măreşte dobânda la depozitele la lei. Cât vor primi de acum românii care îşi ţin banii la bancă

Mutare surpriză: Prima bancă din România care...

Autor: Anelis Baciu

18.05.2018, 00:07 82206

♦ În ultimii cinci ani depozitele în lei ale populaţiei au crescut cu o medie anuală de peste 10%.

Libra Internet Bank, un jucător de dimensiuni reduse, a dat startul majorărilor de dobândă la depozitele în lei, banca plătind din 15 mai o bonificaţie de 2,77% pe an.

Depozitul poate fi constituit pe o perioadă de 13 luni şi pentru o sumă minimă de 100 de lei. În aceste condiţii dobânda totală ajunge la 3%, fiind rezultatul aplicării unei bonificaţii anuale de 2,77% pe întreaga perioadă a depozitului, respectiv 13 luni.


Inevitabilul s-a produs: Uniunea Europeană a început procesul împotriva României. Ce se va întâmpla de acum cu românii

McDonald's, ce lovitură! Decizia fulger luată de lanţul de fast-food. ”Nu mai facem faţă"

Cum reuşeşte un tânăr să facă 100.000 de dolari pe lună cu un site. Ideea SIMPLĂ pe care oricine o poate pune în practică

Noul paradis al bogaţilor planetei: Oraşul unde orice vis devine realitate, dacă ai suficienţi bani


La nivel de piaţă dobânda medie plătită de bănci pentru depozitele cu o scadenţă cuprinsă între unu şi doi ani se situa în martie la 1,84% pe an, în creştere de la 1,69% în februarie 2018 şi de la 1,62% la finalul anului trecut. În cazul depozitelor pe o perioadă mai mică de un an, bonificaţia medie este sub 1%.

Băncile nu s-au grăbit să majoreze bonificaţiile la depozite după majorările dobânzii de politică monetară ale BNR, aşa cum s-a întâmplat în cazul dobânzilor la credite, din dorinţa de a-şi spori marjele de câştig.

Săptămâna trecută BNR a operat a treia majorare a dobânzii-cheie din acest an, ducând dobânda de politică monetară la 2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO