Bănci și Asigurări

Neagu, Top Factoring: Piaţa tranzacţiilor cu NPL-uri în banking va ajunge la 3 mld. euro în doi ani

Neagu, Top Factoring: Piaţa tranzacţiilor cu NPL-uri în banking va ajunge la 3 mld. euro în doi ani

Cătălin Neagu, director general al Top Factoring

Autor: Anelis Baciu

13.01.2017, 00:05 513

Piaţa românească a tranzacţiilor cu credite neperformante (NPL-uri) va continua să crească, iar în următorii doi ani va ajunge la aproximativ 3 miliarde de euro, consideră Cătălin Neagu, director general al firmei de recuperare de creanţe Top Factoring, care are în administrare un portofoliu de creanţe de aproximativ 77 milioane de euro.

„Piaţa românească de creanţe neîncasate a devenit una dintre cele mai active pieţe din re­giune, cu o valoare a tranzacţiilor de peste 5 miliare de euro în ultimii 3 ani. Luând în con­siderare datele existente în acest moment, esti­măm că în următorii 2 ani piaţa tran­zac­ţiilor cu credite neperformante în banking va ajunge la 3 miliarde de euro, însumând creditele garantate şi negarantate“, a explicat Cătălin Neagu.

Anul trecut băncile au vândut credite neperformante în valoare de circa 1,3 mld.  euro, potrivit estimărilor din piaţă, un ni­vel mult mai jos faţă de 2015, când tran­zacţiile cu NPL-uri au cumulat aproximativ 2,5 mld. euro. Deşi bilanţurile băncilor s-au curăţat în bună parte în ultimii ani, consultanţii estimează că împrumuturi neperformante de circa 5-6 mld. euro mai „zac în sertare“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO