Bănci și Asigurări

Nerespectarea deciziilor ASF şi a raportărilor, lipsa pregătirii profesionale a şefilor: deficienţe constatate de ASF la societăţile de brokeraj în 2020

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Mircea Nica

29.07.2021, 12:30 348

ASF a amendat anul trecut 11 companii de brokeraj, 68.000 lei în total, a sancţionat cu avertisment scris 12 companii de brokeraj şi a retras autorizaţia de funcţionare pentru 10 companii de brokeraj.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a reanalizat acti­vitatea companiilor de brokeraj anul trecut, odată cu pandemia de COVID-19, efectuând şi şase acţiuni de control, din care patru con­troa­le periodice şi două acţiuni de control inopinat, potrivit raportului anual al ASF pentru anul 2020. Principalele deficienţe constatate de ASF au fost lipsa pregătirii profesionale a conducătorilor executivi, modificări ale condiţiilor în baza cărora a fost acordată autorizaţia de funcţionare, nerespectarea deciziilor emise de ASF, a prevederilor de transmitere a raportărilor şi continuităţii conducerii şi administrării.

„Activitatea de control al com­paniilor de brokeraj a fost reana­lizată ca urmare a apa­ri­ţiei pandemiei COVID-19 şi, oda­tă cu aceasta, a restricţiilor im­puse de autorităţi. Astfel, în lu­na mai, planul anual de con­trol a fost revizuit, fiind pla­ni­fi­cate acţiuni de control periodic la patru companii de brokeraj. De asemenea, la solicitarea orga­nizaţiilor profesionale, au fost amânate şi termenele de de­pu­nere a raportărilor perio­dice“, conform raportului ASF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO