Bănci și Asigurări

Netcity Telecom, compania care construieşte reţeaua de fibră optică a Capitalei, împrumută 55 mil. euro de la BCR si BRD pentru extinderea proiectului. În prezent, reţeaua acoperă principalele artere din Bucureşti şi conectează peste 30.000 de clădiri din oraş

Netcity Telecom, compania care construieşte reţeaua de...

Autor: Cristina Bellu

29.04.2022, 16:30 393

Netcity Telecom, compania care gestionează proiectul reţelei metropolitane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti - NetCity şi facilitează mutarea cablurilor aeriene în subteran, a contractat un credit de 55  mil. euro de la BCR si BRD pentru a refinanţa integral datoria existentă la nivelul proiectului şi pentru a finanţa în continuare lucrările de extindere a reţelei subterane de telecomunicaţii prin fibră optică din Capitală.

Fondurile au fost obţinute printr-un credit sindicalizat de tip club loan în care Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale au acţionat împreună ca aranjori principali mandataţi şi creditori.

De asemenea, BCR este agent de documentare şi garanţii, iar Erste Group Bank este agent de facilitate.

“Extinderea reţelei va ajuta compania şi municipalitatea să-şi atingă obiectivele legate de concesiune, precum creşterea rezilienţei oraşului, aspect de asemenea aliniat cu obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale companiei”, spun reprezentanţii Netcity.

În prezent, reţeaua subterană a Netcity de peste 1.760 km acoperă principalele artere din Bucureşti şi conectează peste 30.000 de clădiri din oraş.

NetCity Telecom este concesionarul reţelei NetCity, având ca activităţi proiectarea, construcţia şi administrarea reţelei de canalizaţii de fibră optică de pe teritoriul Municipiului Bucureşti, îmbunătăţind siguranţa şi peisajul urban prin migrarea în subteran a reţelelor de cabluri aeriene.

La începutul anului, Consiliul Concurenţei a aprobat tranzacţia prin care compania franceză Meridiam -specializată în dezvoltarea, finanţarea şi managementul pe termen lung al infrastructurii publice durabile în trei sectoare principale: mobilitate sustenabilă, servicii publice critice şi soluţii inovatoare cu emisii reduse de carbon – a preluat jumătate din acţiunile companiei.

În urma acestei tranzacţii francezii au intrat şi în acţionariatul Concesiune Telecom, societate care are ca obiectiv asigurarea de garanţii asumate prin Contractul de concesiune încheiat cu Municipiul Bucureşti în vederea dezvoltării reţelei Netcity.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO