Bănci și Asigurări

Nevoi personale finantate in valuta

04.05.2004, 00:00 9



Mergand mai departe pe principiul "daca ne cere clientul valuta, sa-i dam valuta", Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat varianta in valuta a asa-numitului credit pentru nevoi personale.



Justificarea - "BCR a primit numeroase solicitari pentru acordarea acestui tip de credit si in valuta". Si, fiind vorba de credite acordate in limita maxima de 5.000 de euro sau echivalentul in dolari, pe o perioada de cel mult trei ani, BCR nu-si face probleme in ceea ce priveste riscul valutar la care s-ar expune clientii persoane fizice.



Dobanda este de 11,1% pe an pentru creditele contractate pe termen scurt, pana la un an, respectiv de 12,6% pentru cele pe termen mediu. Pentru acest tip de credit banca nu solicita avans si nici garantii.



Beneficiarii trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania si sa realizeze venituri lunare totale certe pe perioada nedeterminata. De asemenea, pot beneficia de acest tip de credit si salariatii cu contract de munca pe perioada determinata, cu conditia ca termenul de creditare sa se incadreze in perioada valabilitatii contractului de munca.



Venitul minim necesar pentru a contracta acest tip de credit este de 2.500.000 lei, iar in cazul in care capacitatea de rambursare se stabileste luand in calcul veniturile familiei, acesta trebuie sa fie de minim 4.000.000 lei.



Rata totala lunara de rambursat nu poate depasi 30% din veniturile totale lunare certe, realizate de solicitant si membrii familiei acestuia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO