Bănci și Asigurări

​Nextebank a acceptat să participe la majorarea capitalului Băncii Carpatica

​Nextebank a acceptat  să participe la majorarea...

Autor: Claudia Medrega

26.01.2016, 16:20 2195

Nextebank a acceptat să participe la majorarea capitalului Băncii Carpatica, urmând să subscrie, până în 29 ianuarie, toate acţiunile oferite în cadrul plasamentului privat, potrivit informaţiilor transmise la Bursa de Valori Bucureşti.

Nextebank, instituţie de credit de­ţinută de fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), care are ca şi consultant investiţional fondul Axxess Capital, a fost de acord să subscribe un număr total de 986.663.916 acţiuni nou emise de Banca Carpatica la un preţ de 0,1001 lei/acţiune, existând o serie de condiţii agreate de comun acord de cele două părţi.

După ce fondul american de investiţii JC Flowers a luat în decembrie 2015 decizia de a nu mai participa la majorarea capitalului Băncii Carpatica, în urma eşecului negocierilor cu Piraeus, directoratul Carpatica a început să caute alţi investitori interesaţi să subscrie în cadrul plasamentului privat.

Directoratul Băncii Comerciale Car­patica a transmis la finalul anului trecut către Nexte­bank o invitaţie de a subscrie ac­ţiu­nile BCC ră­mase nesubscrise ca ur­mare a exercitării drep­tu­lui de prefe­rinţă. În ultima zi din 2015, Carpatica a primit de la Nextebank o ofertă nean­ga­jantă şi con­di­ţionată prin care aceasta şi-a exprimat inte­resul neanga­jat de a subscrie acţiuni emise de Banca Carpatica cu unele condiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO