Bănci și Asigurări

Nextebank îşi schimbă numele în Patria Bank

Nextebank îşi schimbă numele în Patria Bank

Autor: Liviu Popescu

05.01.2016, 00:00 2955

Nextebank, un jucător de talie mică din sistemul bancar, cheamă acţionarii la începutul lunii februarie pentru a aproba modificarea numelui în Patria Bank „şi modificarea corespunzătoare a actului constitutiv, prin înlocuirea în cuprinsul întregului act a oricărei referiri la vechea denumire“, potrivit unui document din Monitorul Oficial.

Nextebank a fost preluată anul trecut de la grupul maghiar AKB de către Axxes Capital, fondul de investiţii care deţine şi Patria Credit, companie de microcreditare. Nextebank a încheiat anul trecut cu o pierdere netă de aproape 29 mil. lei (6,5 mil. euro), de trei ori sub nivelul din 2013, din cauza reducerii puternice a cheltuielilor operaţionale şi cu dobânzile.

Banca şi-a bugetat pentru anul acesta o dublare a portofoliului de credite, până la 582 mil. lei (132 mil. euro), iar până la finalul anului 2018 vrea să ajungă la credite de 1,7 mld. lei. Patria Credit a devenit de anul acesta subsidiară a Nextebank. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO