Bănci și Asigurări

Nextebank şi-a înjumătăţit reţeaua după ce a închis 23 de sucursale

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ciprian Botea

03.12.2013, 19:17 359

Consiliul de Administraţie al Nextebank, banca pentru care grupul maghiar MKB caută cumpărător de aproape doi ani, a decis la jumătatea lunii septembrie închiderea unui număr de 23 de sucursale şi a patru puncte de lucru, ceea ce înseamnă practic reducerea la jumătate a reţelei teritoriale, potrivit unui anunţ publicat în monitorul oficial. Banca mai operează în prezent printr-o reţea de 23 de sucursale, din care patru sunt situate în Bucureşti.

Nextebank a rămas cu doar patru unităţi în capitală în condiţiile în care după decizia din septembrie au fost închise cinci sucursale. Banca a rămas fără prezenţă teritorială în oraşe precum Galaţi, Suceava sau Buzău după închiderile de sucursale din luna septembrie. Nextebank s-ar afla aproape de vânzare în prezent după o tranzacţie eşuată în primăvara anului trecut, potrivit unor surse din piaţă.

Cele mai mari şanse de adjudecare a băncii le are Fondul Româno-American de Investiţii (FRAI), care controlează compania de microfinanţare Patria Credit. Nextebank este un jucător de talie mică, cu o cotă de piaţă de circa 0,2%.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO