Bănci și Asigurări

Nici băncile nu sunt imune la criză: Commerzbank, unul dintre cei mai mari creditori germani, a raportat pierderi de 277 milioane euro în primul trimestru din 2020

Nemţii au raportat pierderi operaţionale de 277 milioane euro, în comparaţie cu un profit de 246 milioane euro, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Nemţii au raportat pierderi operaţionale de 277 milioane euro, în comparaţie cu un profit de 246 milioane euro, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2020, 11:49 128

Creditorul german Commerzbank a înregistrat pierderi peste aşteptări în primul trimestru, întrucât criza actuală a adus o lovitură de 500 milioane euro în câştigurile băncii, potrivit FT.

Nemţii au raportat pierderi operaţionale de 277 milioane euro, în comparaţie cu un profit de 246 milioane euro, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea riscurilor de credit generată de situaţia de criză s-a concretizat într-o lovitură de 479 milioane euro în bilanţul băncii, conform Commerzbank.

Al doilea cel mai mare creditor german a format provizioane suplimentare de patru ori mai mari pentru creditele ce ar putea deveni neperformante, în contextul în care sistemul bancar se aşteaptă pentru o serie de clienţi intraţi în incapacitate de plată.

Astfel, Commerzbank a format provizioane de 326 milioane euro în primul trimestru, în comparaţie cu 78 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult, creditorul german a avertizat că provizioanele pentur întreg anul 2020 vor creşte la o valoare cuprinsă între 1 miliard euro şi 1,4 miliarde euro, faţă de 620 milioane euro pentru anul 2019.

„Avem un portofoliu de credite sănătos. De aceea, vom putea atenua rezultatele pandemiei”; a spus Bettina Orlopp, directorul financiar al Commerzbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO